Sport

Kiss Pál Tamás 16. az első futamon

A GP3-sorozat valenciai állomásán Kiss Pál Tamás a szombati kalandos első futamon 16. lett, erről a helyről indul a vasárnapi második futamon.

A Tech-1 Racing versenyzője a 20. pozícióból kezdte meg a szombat esti futamot. Az autó beállításait a valenciai hosszú egyenesekhez és enyhe kanyarjaihoz igazították, a sebességet részesítették előnyben a leszorító erővel szemben, de ez összességébben nem bizonyult jó döntésnek.

A magyar pilóta két körrel a vége előtt a 14. helyen haladt, ám az utolsó körben akcióba keveredett az őt üldözőkkel, kiszorították, végül 16. pozícióban ért célba, ami azt jelenti hogy a vasárnap délelőtti futamon ebből a rajtkockából kell indulnia.

„Sajnos a rajt nem sikerült a legjobban, és rögtön a második kanyarban egy baleset részese voltam. Szerencsére az autóm nem sérült meg, de sok idõt veszítettem. A mérnököm kockázatos döntése sajnos nem bizonyult jónak, mert az autó a féktávokon gyakorlatilag irányíthatatlanná vált. Így a gyors szakaszokon nyert idõ mind elveszett a féktávokon. A holnapi második futamra visszatérünk a mai idõmérõ edzésen kipróbált beállításokhoz, így remélem, holnap jobban megyek majd. A pálya egyébként meglehetõsen nehéz, és általában sok a baleset, így a gyorsaságon túl nagyon fontos, hogy ésszel vezessek. Holnap megpróbálok minél több helyet elõre lépni, és az elsõ tízbe kerülni” – nyilatkozta Kiss Pál Tamás.

A valenciai GP3-as második futam 9.30-kor rajtol, az Eurosport élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik