Gazdaság

A K&H lett a kötelezőváltások nagy nyertese

Több mint 330 ezer új gépjármű felelősségbiztosítási szerződés érkezett a társasághoz.

Átrendeződhet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piac a 2010-es kampány eredményeként – írja a Világgazdaság az eddig összesített adatok alapján.

2010. november végéig körülbelül másfél millióan váltottak biztosítót azok közül, akiknek 2011. január 1-jén járt volna le a régi szerződésük – ilyen a biztosítottak 90 százaléka. Az előzetes adatok szerint az egyik nagy nyertes a K&H Biztosító volt. Ennél a társaságnál év közben további növekedést várnak, ezzel az ügyfélszámot tekintve az Allianz mögött a másodikak lehetnek a piacon.

A K&H-hoz eddig 330 ezer új szerződés érkezett be és 100 ezer szűnt meg. Szintén növelheti piaci részesedését a Signal Biztosító, amely 40 ezer szerződést kötött és 10 ezret szüntettek meg nála az ügyfelek.

Az ügyfélszámot tekintve pozitív a mérleg a Posta Biztosítónál és az Unionnál is. Az online alkuszok szerint javíthatott még pozícióin a Köbe és az MKB, az újonnan piacra lépett, román Astra Biztosító pedig 1200 ezres ügyfélállományt szerezhetett. A legerősebb a kgfb piacon továbbra is az Allianz.

AJÁNLOTT LINK:

Átrendeződő a kötelező-piac (Világgazdaság Online)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik