Gazdaság

Reformok: Orbánon a világ szeme

Az első értékelések szerint határozottan kedvező irányú gazdasági reformintézkedéseket vázolt Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten. A piacok a részletekre várnak.

A Figyelő gazdasági hetilap csütörtökön megjelent számában nyilatkozó gazdasági elemzők, miközben kivétel nélkül pozitívan fogadták a kiadási oldali intézkedésekről megszellőztetett információkat, abban már megosztottak, hogy ezek nyomán remélhető-e gyors fordulat a Magyarországgal kapcsolatos befektetői hangulatban.

Az irány nagyon jónak tűnik, ám az ördög ezúttal is a részletekben lakozhat. Azt mindenképpen pozitívnak értékelik az elemzők, hogy a csomag a kiadási oldalról szól, és olyan elemeket érint, ahol van esély hosszabb távon ható egyenlegjavulásra.

Viszont míg a nyugdíjrendszerben és a munkanélküli-ellátás terén viszonylag könnyen átlátható, milyen átalakítások révén és honnan akar a kormányzat akár százmilliárdos összegeket elvonni, a gyógyszerkassza és a közösségi közlekedés esetében ezeknek a megtakarításoknak a forrása már korántsem olyan egyértelmű – írja a Figyelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik