Belföld

Hat évet kapott Tasnádi

Hat év börtönbüntetésre ítélte Tasnádi Pétert a Fővárosi Bíróság első fokon. A bíróság emellett 6 millió 300 ezer forintos vagyonelkobzást rendelt el Tasnádi Péterrel szemben.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vállalkozót többek közt visszaesőként, felbujtóként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és kétrendbeli életveszélyt okozó testi sértésben.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint Tasnádi Péter ezenkívül bűnös felbujtóként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, rongálás, sikkasztás, csalás, magánokirat hamisítás, garázdaság, közveszély okozás, zsarolás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás elkövetése miatt. A bűncselekmények nagy részét a vállalkozó felbujtóként követte el.

Bűnösnek mondták ki (fotó: MTI)

Tasnádit bűnösnek mondták ki (fotó: MTI)

A bíró indoklása szerint Tasnádi Péter sem a bűncselekmény elkövetésekor, sem jelenleg nem szenved olyan szintű tudatzavarban, hogy tettei társadalomra való veszélyességét ne ismerhette volna fel. Az állapota ugyan megkönnyítette a bűncselekmények elkövetését, de kórosnak nem mondható.

A börtönbüntetés mellett Tasnádi Pétert hat évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották. A bíróság emellett 6 millió 300 ezer forintos vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik