Szórakozás

Sokan rácsodálkoznak, mire való a reszelő negyedik oldala

Ki tudja?

Van pár olyan konyhai kütyü, amit megvesz az ember, talán használja is, de nem tud bizonyos funkcióiról, amik még könnyebbé tennék az életet. Csak a példa kedvéért, ilyen a tésztaszervírozó kanál közepén a lyuk. Ebbe a lyukba pont egy adagnyi spagetti fér.

Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a négyoldalú reszelő egyes oldalai mire valók. Van a nagy lyukú rész, azon almát, káposztát, répát, – ezen vagy az eggyel kisebben–  félkemény sajtokat lehet reszelni, a szélesen szeletelni lehet, például uborkát, krumplit. De mi van a legkisebb lyukkal?

Ezt kérdezte meg a Redditen az egyik felhasználó, mert ötlete sem volt. Kommentben odaírta még, hogy másra nem használta eddig, mint hogy felsértse vele a kezén a bőrt, de most már igazán érdekelné mi másra jó. A hozzászólások alapján kiderült, ezzel nem csak ő van így.

Does anybody ever use this part of the grater? What is it even for?? from CasualUK

Valaki megjegyezte, hogy a mosogató szivacs aprítására tökéletes.

Persze nem ez a helyes válasz, hanem – soroljuk –:

kemény sajtok, citrusok héja, fokhagyma, szerecsendió, gyömbér, csokoládé.

De van, aki szerint a legjobb ezen reszelni a krumplit, ha tócsnit/lapcsánkát/rösztit akar készíteni.

Martha Stewart is ezt írja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik