Belföld

1,5 milliárd forintos drogfogás Kiskunlacházán – videó, fotók

police.hu
police.hu
Egy pincében alakították ki a profi kannabiszgyárat, amit egy halásztelki és egy szarvasi férfi üzemeltetett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) felderítői mintegy 250 tő élő kannabiszt és csaknem 40 kiló szárított marihuánát foglaltak le. Kiskunlacházán a rendőrök megjelenése előtt senkinek sem tűnt fel, hogy a kétszintes családi házban drogot termesztenek, az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a drog termesztéséhez, feldolgozásához. Még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését – írja a police.hu.

A bűnügyi helyszínelőknek több napig tartott a szemle, egyrészt a kábítószer mennyisége,  másrészt a precízen kialakított rendszer minden egyes elemének pontos rögzítése miatt. Az élő- és már leszárított növényeken túl lefoglaltak minden olyan eszközt, ami segítetett a termesztést. A kutatásnál egyértelművé vált, hogy a termesztés a ház pincéjében zajlott, a szárítás az emeleten.

A két férfi között megvolt a szerepek leosztása: a fiatalabb kertészkedett, idősebb társa a növények fejlődésének hátterét biztosította. A lefoglalt tárgyakból is kiderült, hogy többszázezer forintot invesztálhattak a drogüzletbe. A növényeknek mindent megadtak, hogy minél jobban, gyorsabban fejlődjenek, sem a jó minőségű virágföldet, sem a tápoldatot nem sajnálták, de az áramot illegálisan vételezték, egy átalakított mérőóra segítségével.

 

 

A rendőrök lefoglaltak egy 5,5 millió forintot érő kocsit, 11 ezer eurót, több nagyobb értékű érmét és órát, illetve több aranyrudat. Mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte  letartóztatásukat. A nyomozók az akcióval mintegy félmillió adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg, aminek a feketepiaci értéke mintegy 1,5 milliárd forint. A KR NNI vizsgálja, hogy a páros kinek vagy kiknek értékesíthette a drogot, fennáll-e bűnszövetség. Nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik