Belföld

Öt évet kértek a férfire, aki kirabolt egy mozgássérültet Kistarcsán

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly decemberben kirabolt egy boltból hazafelé tartó mozgáskorlátozott asszonyt Kistarcsán.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség öt év börtönbüntetést kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Hozzátette, a vádlott részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban.

A  hetven év feletti, kerekes járókerettel közlekedő asszony vásárolni volt Kistarcsán. A könnyű zsákmány reményében követni kezdte a férfi, majd  hátulról meglökte, amikor utolérte. Ettől az asszony megtántorodott és a járókeretére dőlt.

Ezt kihasználva az elkövető a járókeret kosarából kiragadta az asszony táskáját és elfutott. A gödöllői rendőrök pár órán belül beazonosították és elfogták a támadót, akinél hiánytalan tartalommal megtalálták a nyugdíjas táskáját is. A Gödöllői Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a támadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik