Foci

Prandelli: Félelem nélkül kell játszanunk

cesare prandelli (cesare prandelli, )
cesare prandelli (cesare prandelli, )

Már csak egy hely kiadó a labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőiben: Anglia vagy Olaszország lesz a németek ellenfele a legjobb négy között.

Anglia nagyon erős csapat, de félelem nélkül kell pályára lépnünk ellenük. Koncentrálnunk kell, és az adódó lehetőségeket könyörtelenül ki kell használni. Láttuk az angolok előző mérkőzését, és megállapítottuk, az egyik legjobban szervezett alakulat itt az Eb-n. Komoly iramot fognak diktálni, sok ütközéssel, így ha fel tudjuk venni a tempót, akkor megnyerhetjük a meccset.” – nyilatkozta Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya a vasárnapi Eb-negyeddöntő előtt.

A taljánok csoportmásodikként jutottak be a legjobb nyolc közé, ugyanis csoportjukban előbb a címvédő spanyolokkal ikszeltek, majd a horvátokkal, végül legyőzték Írországot. Rooneyék a már kiesett franciák ellen nyitottak, és egy unalmas 1-1-et meccseltek, majd a svédeket és az ukránokat is megverték. Olaszország és Anglia egyébként nem találkozott 2002 óta, akkor az olaszok 2-1-re nyertek barátságos mérkőzésen Leedsben.

Roy Hodgson, a szigetországiak szövetségi kapitánya jól ismeri az Appennin-félsziget labdarúgását, ugyanis korábban az Internazionale és az Udinese trénere is volt: “Prandelli nagyszerű munkát végez. A fiatal és a runitos játékosokat remekül gyúrta egy csapattá. Ráadásul ha náluk van a labda, akkor uralják a pályát, így a célunk az, hogy mi birtokoljuk többet a játékszert. Hosszú estének nézünk elébe.”

A találkozó győztese bejut a kontinenstorna legjobb négy együttese közé, ahol majd Németországgal találkozik. Az olaszok történetük negyedik elődöntős szereplésüket érhetik el vasárnap este, míg Anglia a harmadikat.

Anglia – Olaszország, 20:45, TV: m1
Kijev, Olimpiai Stadion, vezeti: Pedro Proenca (portugál)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik