Belföld

Országszerte késnek a vonatok

A viharos erejű szél országszerte késéseket okoz a vasúti közlekedésben: több helyen megrongálódtak a felső vezetékek, a mozdonyok áramszedői letörtek, több vonalon jelentős a késés – közölte a MÁV szóvivője az MTI-vel.

Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a Budapest–Szolnok–Békéscsaba, a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely, a Budapest–Hatvan–Miskolc, a Nyíregyháza–Szerencs–Miskolc, továbbá a Miskolc–Hidasnémeti vasútvonalon – olvasható Kavalecz Imre közleményében. A Budapest–Békéscsaba vonalon a legrosszabb a helyzet: ezen több helyen is megrongálódott a felső-vezetékrendszer.

Mezőtúr és Csugar között két vonat mozdonyának az áramszedője is letörött, majd emiatt a felső vezeték leszakadt. A vonatok csökkentett sebességgel közlekednek, a késés 60 perc.

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon is 50-60 perces késésekre kell számítani, mert a viharos erejű szél miatt a vonatok csak 40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon, a Budapest–Hatvan–Miskolc, a Nyíregyháza–Szerencs–Miskolc vonalon, továbbá Miskolc és Hidasnémeti között 20-30 perces késésekkel járnak a vonatok, már az IC-vonatok is késnek.

Szombathely és Celldömölk között a viharos erejű szél miatt csak dízelmozdonyok továbbíthatják a vonatokat, de ez is késésekkel jár.

Az ország délkeleti és északkeleti vasútvonalain a viharos erejű szél miatt – a biztonság érdekében – a villanymozdonyokkal közlekedő vonatok sebességkorlátozással közlekedhetnek, a vonatok emiatt késésekkel közlekednek. A megrongálódott vasúti felső vezetékek helyreállításán dolgoznak, de a szél nehezíti a helyreállítási munkákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik