Sport

430 nap után nyert ismét Serena Williams

Vaughn Ridley / Getty Images / AFP
Vaughn Ridley / Getty Images / AFP

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams továbbjutott az első fordulóból a 2,7 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású torontói keménypályás női tenisztornán.

A 40 éves ex-világelső előzőleg mindössze egy tétmeccset vívott az idén, amikor kiesett a wimbledoni nyitókörben. Legutóbb pedig a 2021-es Roland Garroson nyert meccset.

Kapcsolódó
A csúcsteniszhez nem elég a félig egészséges láb
A magyar teniszező, Balázs Attila újabb kényszerszünetet tart.

A jelenleg világranglista-helyezés nélkül álló Williams kedden a spanyol Nuria Parrizas Diazzal (57.) csapott össze, és időnként remek játékkal, két szettben nyert 6-3, 6-4-re, a közönség több alkalommal is felállva tapsolt egy-egy nyerő ütése után.

A győzelmét követően aztán olyan nyilatkozatot adott, ami már kicsit a lehetséges visszavonulásáról is szólt.

Biztos vagyok benne, hogy van fény az alagút végén, de azt nem tudom, hogy most ez van-e közelebb. Majd kiderül, de alig várom, hogy egyszer majd odaérjek. A fény a szabadságot jelenti. Szeretek játszani, de én sem leszek a pályán örökké. Úgyhogy néha az ember csak ki akarja élvezni a pillanatot

mondta az amerikai klasszis.

A viadal egyetlen magyarja, a világranglistán 54. Bondár Anna kedden kezdi meg szereplését a belga Elise Mertens (37.) ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik