Belföld

Halálos baleset Solt közelében

Egy osztrák állampolgárságú nő halt meg abban a balesetben, amely kedd hajnalban történt az 53-as főúton Solt közelében; hat ember, köztük két gyerek megsérült.

Az elsődleges információkkal ellentétben nem nyolcan, hanem heten utaztak az utánfutót vontató Ford Transit gépkocsiban, amely hajnali fél négykor – feltehetőleg a sebesség helytelen megválasztása miatt – megcsúszott, lesodródott a jeges útról, fának ütközött, majd felborult – mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrségi vizsgálat során kiderült: a szerb rendszámú jármű utasai Ausztriába tartottak, az autó Kiskőröst elhagyva Solt felé haladt, amikor a baleset történt. A baleset következtében a vezető mellett ülő 45 éves szerbiai születésű, osztrák állampolgárságú nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Ő a helyszínen meghalt. A kisbuszban utazó további hat ember közül öt – köztük két gyerek – nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, míg egy utast könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba – tudatta a sajtóügyeletes.

Az 53-as számú főút érintett szakaszán a műszaki mentés jelenleg is tart. A helyszínelés idejére elrendelt teljes útlezárás hajnal öt óra körül megszűnt, azóta egy sávon, váltakozó irányból, rendőri irányítás mellett halad a forgalom – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik