Foci

Döntetlennel bajnok a Manchester United

A Blackburn vezetett, de csak egy pontot szerzett Sir Alex Ferguson csapata ellen az angol bajnokságban. Menekül a Blackpool és a Wolverhampton.

A Manchester United két fordulóval a bajnokság vége előtt hat ponttal utazott a Blackburn Rovers otthonába, ahol egyetlen pont is elég lett volna nekik a bajnoki cím megszerzéséhez a kiesés réme által még fenyegetett, így kellőképpen motivált hazaiak ellen.

A mérkőzés elején egyik csapat védelme sem tűnt túlságosan magabiztosnak, mindkét fél előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, a labdabirtoklásban viszont egyértelmű volt a vendégek fölénye. A 20. percben aztán Kuszczak bizonytalankodott egy beadásnál, a United kapuja előtt maradt a labda, Olsson Emertonhoz ívelt, aki kapásból lőtt a vendégek kapujába, megszerezve a vezetést a Blackburn csapatának (1-0).


A United fokozta a nyomást, de eredmény nélkül zárultak a támadásaik, így hátrányban vonulhattak pihenőre. A második játékrész közepén könnyen megduplázhatta volna előnyét a Rovers, Olsson a kapufát találta el.

Húsz perccel a találkozó vége előtt Robinson kapus megmozdulását ítélte szabálytalannak a játékvezető, a megítélt büntetőt Rooney értékesítette (1-1). Ez az eredmény már azt jelentette, hogy a Manchester bajnoki címet ünnepelhet a lefújás után.


Nem is igazán erőlködtek már Giggsék a győztes gól megszerzése érdekében, a meccs utolsó percei különösebb izgulnivaló nélkül peregtek le. A MU megtette amiért jött, az egy pont megszerzésével megnyerték a Premier League 2010-2011-es kiírását, ezzel a klub történetének 19. bajnoki címét gyűjtötték be.

Értékes három pontot szerzett a Blackpool és a Wolverhampton, mindkét együttes a kiesés elő menekül. A Blackpool rendkívül fordulatos mérkőzést vívott a Bolton ellen, tíz perc eltelte után már 1-1 volt az állás. Egy újabb gólváltás után a félidő végén átvették a vezetést a hazaiak, de a második játékrészben egyenlített a Wanderers. A nyerő ember Adam volt, 63. percben szerzett találata három pontot ért a Blackpoolnak, amely még mindig kieső helyen áll, az utolsó fordulóban pedig a bajnok otthonába látogat.

A Wolverhampton a Sunderland otthonából hozta el a három pontot, a félidei 1-1-es állás után Fletcher és Elokobi is gólt lőtt a vendégek részéről, melyekre nem érkezett válasz. A Wolves jelenleg 16., még nem menekült meg a kieséstől.

A West Bromwich-Everton találkozón egy korai találat döntött, Mulumbu a 10. percben szerezte meg a WBA győztes gólját.

Eredmények – Premier League, 37. forduló
Blackburn Rovers – Manchester United 1-1 (1-0)
gólszerzők: Emerton (20.) illetve Rooney (73.-11-esből)
Blackpool – Bolton Wanderers 4-3 (3-2)
gólszerzők: Campbell (9., 45.), Puncheon (19.), Adam (63.) illetve Davies (6.), Taylor (24.), Sturridge (53.)
Sunderland – Wolverhampton Wanderers 1-3 (1-1)
gólszerzők: Sessegnon (34.) illetve Craddock (23.), Fletcher (54.), Elokobi (78.)
West Bromwich Albion – Everton 1-0 (1-0)
gólszerző: Mulumbu (10.)
kiállítva: Biljaletgyinov (77., Everton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik