Belföld

Több mint hat évet kaphat a férfi, aki ájultra verte az utasát, mert arra kérte, jelentse be a gázolást

police.hu
police.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azt a 41 éves férfit, aki ájultra verte a korábban vele utazó ismerősét, aki arra kérte, hogy menjen be a rendőrségre, miután elsodort egy biciklist, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Nagy Lajos,, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hat év három hónap börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A balesetes ügyét pedig külön büntetőeljárásban vizsgálják a férfinek.

A vádirat szerint a férfi januárban, Jászkiséren, az utcán, összeszólalkozott két helybéli ismerősével, akik a szemére vetették, hogy anélkül elhajtott a baleset után, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki.

A két férfi a vita során rá akarta beszélni az ittas sofőrt arra, hogy jelentkezzen a rendőrségen önként a baleset érintettjeként. Ő azonban tartott az eljárás következményeitől, ezért nem akart bemenni a rendőrségre, különösen azért, mert nem volt jogosítványa. A két helybél férfi azonban tovább győzködte őt.

Erre az egyre indulatosabb férfi ekkor felkapott egy másfél méteres akácfa botot, és azzal, egy erőteljes mozdulattal fejbe vágta a hozzá közelebb lévő férfit, aki az ütéstől hanyatt esett és elájult. A sértett pártján álló másik férfi, tartva attól, hogy a támadó őt is megüti, elfutott. A bántalmazott férfi súlyos, életveszélyesnek minősülő fejsérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik