Belföld

Huszonöt idős embert fosztott ezzel a módszerrel egy álmasszőr

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Huszonöt idős embert fosztott ki egy 55 éves nő Budapesten és vidéken. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony nyilvános helyeken, az utcán, boltban, kórházban, de volt, hogy templomban szólította le áldozatait, akik előtt masszőrnek, vagy egészségügyi dolgozónak adta ki magát, majd a felajánlott masszázs során eltulajdonította az értékeiket.

A nő valótlan néven mutatkozott be a kiszemelt áldozatainak, majd beszélgetést kezdeményezett velük, megpróbált a bizalmukba férkőzni, ezért azt állította, hogy egészségügyi dolgozó, ápoló, vagy reumatológus szakorvos, míg mások előtt masszőrnek, gyógymasszőrnek, vagy gyógytornásznak adta ki magát.

A társalgás során a nő masszázst ajánlott fel nyugdíjasoknak, majd akár az engedélyük nélkül is masszírozni kezdte őket, amelynek során eltulajdonította az ékszereiket, illetve pénzüket. Előfordult olyan is, hogy az idősek beengedték az otthonukba a nőt, ezekben az esetekben az álmasszőr onnan nyúlt le értékeket, volt, ahonnan csaknem 3 millió forintot vitt el.

Az ügynek összesen 25 sértettje van, akik az elkövetés idején jellemzően 70-80 év közöttiek voltak, illetve többüknél láthatóan valamilyen egészségügyi probléma állt fent. A nő több mint hatmillió forint értékben tulajdonított el ékszereket és készpénzt az áldozataitól. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a 25 rendbeli kifosztással vádolt nőre, azzal, hogy feltételesen se engedjék szabadlábra. Az álmasszőr jelenleg is börtönben van egy másik ügye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik