Kultúra

Eros Ramazotti újra fellép Budapesten

Elena Aquila / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Elena Aquila / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Világkörüli turnéra indul az olasz énekes.

Battito Infinito című világkörüli turnéja keretében jövőre újra eljön Budapestre Eros Ramazzotti: a világhírű olasz énekes 2023. április 19-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában – írja az MTI.

Eros Ramazzotti négy évvel legutóbbi stúdióalbuma után idén ősszel jelentkezik új anyaggal, ezt mutatja be a turnén. Az énekes-dalszerző eddigi több mint 35 éves pályafutása során 70 millió lemezt adott el, és több mint kétmilliárdszor streamelték a felvételeit világszerte.

A Battito Infinito turné keretében mutatja be Amerikában és Európában idén szeptembertől 2023 májusáig.

Ott voltam az album születésének minden percében, ügyeltem az arányokra és a nüanszokra. Alig várom, hogy újra találkozhassak rajongóimmal

– idézte az énekest a közlemény.

Eros Ramazzotti legutóbb 2019 októberében adott koncertet Magyarországon, akkor is a Budapest Sportarénában. A római születésű, 58 éves énekes, dalszövegíró 1984-ben a San Remó-i fesztiválon megnyerte az új felfedezettek versenyét, ezzel indult karrierje. 1986-ban már a fesztivál fő versenyén győzött Adesso tu című dalával. Sztárrá 1990-ben vált, amikor In ogni senso című albuma Németországban, Spanyolországban és Svájcban is óriási siker lett, Amerikában is felfigyeltek rá.

1995-ben szerződtette a BMG kiadó. Az 1997-es Eros című albumán Andrea Bocellivel és Tina Turnerrel énekelt, az utóbbival előadott Cose della vita című duett világsiker lett. Énekelt Cher, Anastacia, Luciano Pavarotti és Ricky Martin oldalán is. 2003-as 9 című lemeze tizenöt hétig vezette Itáliában az eladási listákat és 95 hétig sikerült a top 100-ban maradnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik