Belföld

Az áremelkedés miatt bezár az Édesem tortaműhely

Szeptembertől bezár az Édesem, közölte a II. kerületi tortaműhely tulajdonosa a Facebook-oldalán.

Márk Szonja azt írta, ősztől nem lehet majd tortát rendelni tőle, és nem tart workshopokat sem, legalábbis a Kis Rókus utcában már biztosan nem.

Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg

– indokolta a bezárást a bejegyzésben.

Úgy folytatta, az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak érzett maga körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozása.

Folyamatosan számolni, hogy ki tudom-e termelni az üzemelési költségeimet, és keresek-e annyi pénzt, amennyiért érdemes ennyit dolgozni. Ezt korábban ilyen élesen még soha nem éreztem. Ráadásul pont ott tartottam, hogy még több szellemi és anyagi befektetést igényelt volna a bolt, pont egy nagy lendületet kellett volna vennem, de már nem éreztem magamban azt a lelkesedést és hitet, mint például az induláskor

– írta.

Azzal a nyugodt szívvel zár be, hogy megvalósította az álmát, kitartott a covid alatt és utána is, nem adta fel könnyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik