Belföld

Kiraboltak egy fehérvári takarékot

Délelőtt Budapesten fosztottak ki egy bankfiókot, délután Székesfehérváron egy takarékszövetkezeti fiókban járt egy rabló.

A kezében tartott tárgy felrobbantásával fenyegetődzve egy 50 év körüli férfi hétfőn kirabolta a Balatonföldvár és Vidéke takarékszövetkezet székesfehérvári kirendeltségét.

A város forgalmas bevásárló utcájában levő pénzintézeti fiókban két alkalmazott és egy ügyfél volt, amikor a magas, őszes-barnás bajuszú férfi összekulcsolt kezében “valamit” tartva belépett, s pénzt követelt – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi közölte, hogy amennyiben követelését nem teljesítik, felrobbantja a kezében tartott tárgyat. Miután az alkalmazottak eleget tettek a felszólításnak, a zsákmányolt pénzzel gyalogosan távozott a rablás helyszínéről.

Délelőtt Budapesten egy XI. kerületi, Bartók Béla úti bankot raboltak ki. A napszemüveget viselő férfi nem sokkal fél 12 után ment be a Bartók Béla úti bankba, és – feltehetően fegyverrel – pénzt követelt. A bankban ügyfelek nem voltak, csak négy alkalmazott.

Az alkalmazottak teljesítették a férfi követelését, a tettes ezután gyalogosan menekült el a helyszínről. A bűncselekmény során lövés nem dördült, személyi sérülés nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik