Belföld

Valóságos pokollá tette a négy gyermeke és párja életét egy zalai nőverő

Getty Images ( Illusztráció)
Getty Images ( Illusztráció)

Három és fél év börtönre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a zalai férfit, aki rendszeresen verte az élettársát a közös gyermekeik előtt. A férfit minden olyan foglalkozástól, és tevékenységtől eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba léphetne.

Az asszony és a férfi 2006-ban létesítettek párkapcsolatot, majd 2014-től élettársi kapcsolatban éltek, amelyből négy kiskorú gyermek született. A férfi 2008 októberétől féltékenységből, és anyagi nehézségek miatt rendszeresen szapulta és bántalmazta a nőt a gyerekeik előtt.

Volt, hogy az anyuka fejét, arcát ütötte, megragadta a nyakát, rugdosta, de olyan is előfordult, hogy beleharapott az arcába. Egyik alkalommal ököllel esett a nőnek, de a nagyobbik lányuk az édesanyja védelmére kelt. A férfi a gyermeket félrelökte az édesanyja elől, akit még mintegy fél órán át bántalmazott.

A nő sírt, könyörgött a férfinak, hogy engedje ki az illemhelyre. De a férfi nem tett eleget a kérésnek, és az agyba-főbe vert  nő a szobában maga alá vizelt. 2019 novemberében a nő a gyermekeivel együtt elhagyta a férfit és beköltözött a megyeszékhelyi Családok Átmeneti Otthonába.

A férfi azonban ott is felkereste és az otthon előtt, a közelében lévő buszmegállóban, az utcán szidalmazta, bántotta a gyermekeik előtt. A nő megpróbáltatásainak azonban még mindig nem volt vége, az agresszív férfi egy hónap alatt több mint 1300 alkalommal hívta a nőt és több mint 400 üzenetet küldött neki, a legtöbbet éjszaka vagy hajnalban.

A férfi azzal, hogy rendszeresen a kiskorú gyermekek jelenlétében a sértetten vezette le a feszültségét, durván veszekedett vele, bántalmazta, a gyermekek érzelmi és erkölcsi fejlődését is súlyosan veszélyeztette

– írta közleményében a törvényszék.

A Zalaegerszegi Járásbíróság kapcsolati erőszak bűntettében, négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésben, személyi szabadság megsértésében, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban és további más bűncselekményekben is bűnösnek mondta ki a férfi.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi részben beismerte bűnösségét, kiskorú gyermekek eltartásáról kell gondoskodnia és az időmúlást. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi büntetett előéletű, és részben büntetőeljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményeket. Az ítélet nem jogerős, ellene a terhelt  és a védője fellebbezett, míg az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik