Belföld

Végrehajtói irodája 102 millió forintot fialt a börtönben ülő Schadl Györgynek

Csaknem 300 millió forint bevétel mellett 102 millió forint profitot termelt 2021-ben Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) börtönben ülő elnökének végrehajtói irodája – derült ki a társaság frissen megjelent pénzügyi beszámolójából.

A mérlegadatokhoz tartozó melléklet szerint a pénzt nem vette fel osztalékként MBVK-elnök, hanem döntése értelmében az összeg eredménytartalékba került. A cégadatok alapján a 2021-es év pénzügyi szempontból a leggyengébb éve volt irodájának, ami két évvel ezelőtt még több mint 300 millió profit termelt.

Miközben a Schadl irányítása alatt működő budaörsi végrehajtói iroda gyengén teljesített, a feleségével közös – neje által irányított – gödöllői végrehajtói iroda a legsikeresebb üzleti évét produkálta tavaly. Mint megírtuk, a Schadl házaspár közös irodája 258 millió forintot profitot hozott.

Kapcsolódó
Schadl György és felesége végrehajtói irodája 258 milliós rekordprofitot termelt
Alapítása óta a legnagyobb bevételét és nyereségét termelte a végrehajtó cég.

Schadl Györgyöt tavaly novemberben tartóztatták le teljes hírzárlat mellett abban a bűnügyben, amiben Völner Pál volt igazságügyi államtitkár is gyanúsított. Az ügyészség szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl az ügyészség ennél is jóval több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. A korrupciós ügynek 15 terheltje van – köztük több végrehajtó –, akik közül többen beismerő vallomást tettek.

Figyelemre méltó, hogy hiába ül börtönben Schadl tavaly november óta, azóta is ő az elnöke a köztestületnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik