Belföld

„Most meghalsz, megöllek, meg kell, hogy haljál” – kétszer is nekihajtott haragosának a házibuli után

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki autóval halálra akarta gázolni ismerősét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjénben

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított szombat éjszaka egy házibuliban volt Kállósemjénben, ahol összeszólalkozott a sértettel. Hajnali három körül érkezett az anyja a házhoz, hogy hazavigye a gyanúsítottat a társaival.

Az asszony megállt az ingatlan előtti kapubejáróban, majd kiszállt az autóból, de a motort járva hagyta. Ekkor a fia beült a járműbe, sebességbe tette az autót, és „most meghalsz, megöllek, meg kell, hogy haljál” kijelentésekkel nagy lendülettel elindult az autó előtt 3-4 méterre tartózkodó haragosa irányába, és elütötte az udvaron.

Az ismerőse elesett és megpróbált felállni, de ekkor a gyanúsított újra gázt adott és a kocsi orrával ismét nekihajtott, akit ekkor már a kocsival a lakóház falához szorított. Ezután a gyanúsított és rokonai elhajtottak a helyszínről.
A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi már többször volt büntetve és jelenleg is folyik ellene egy másik büntetőeljárás. A letartóztatás elrendeléséről szóló végzést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik