Belföld

Nyíregyházán nincs áram

Tizenegy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, illetve Nyíregyháza egy részén nincs áramszolgáltatás a délutáni vihar miatt. Fazekas János, a térségi választási iroda vezetője, a megyei önkormányzat főjegyzője közölte: ez nem lesz akadálya az európai parlamenti választás helyi eredményei továbbításának.

Minden eshetőségre, így az áramkimaradásra is előre felkészültek a választási szervek, külön úgynevezett rögzítő helyeket jelöltek ki erre az esetre – mondta a választási szervezet vezetője.

Hozzátette: az áramkimaradásban érintett városokból, községekből a kijelölt településekre viszik át továbbításra a helyi eredményeket, így minden bizonnyal időben beérkeznek az adatok a szavazás végeredményének hivatalos közléséhez.

A viharkárok elhárításában Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tűzoltók is részt vesznek – tájékoztatta Molnár János, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese vasárnap az MTI-t.

A vihar sújtotta Kemecse, Nyírbogdány, Demecser és Berkesz településekre indultak segíteni a borsodi tűzoltók Miskolcról, Kazincbarcikáról, Szerencsről, Sátoraljaújhelyről, Encsről és Tiszaújvárosból – mondta az ügyeletes. A tűzoltók a szabolcsi kollégáiknak elsősorban az épületekben okozott viharkárok elhárításában segédkeznek, illetve az utakat szabadítják fel a kidőlt fáktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik