Belföld

Érvénytelen a pécsi választás

Az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen lett az időközi egyéni országgyűlési képviselő-választás első fordulója Baranya 3. számú választókerületében vasárnap - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Az érvényességhez több mint ötven százalékos részvételre lett volna szükség, ehelyett fél hétig a 49 876 választópolgárból 14 899 járult az urnák elé, s ez 29,87 százalékos részvételt jelent – mondta el Papp Judit.

A választáson Kővári János, a Fidesz-KDNP, Palancsa Gábor, a Jobbik, Szigethy Béla, az MDF és Tóth Bertalan, az MSZP jelöltje indult, rájuk Pécs Kertváros, valamint 9 környező település lakói voksolhattak.

Az irodavezető elmondta, a második fordulóra június 21-én kerül sor a négy jelölt részvételével, akkor az érvényességhez 25 százalékos részvételi arányra lesz szükség.

Papp Judit emlékeztetett rá: Baranya 3. számú egyéni országgyűlési választókörzetében azért tartottak időközi választást, mert Toller László – cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével – a közelmúltban elvesztette választójogát, így parlamenti mandátumát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik