Szórakozás

Munkába állt Mako, a címétől megfosztott japán hercegnő

Kazuhiro Nogi / AFP / Bloomberg / Getty Images
Kazuhiro Nogi / AFP / Bloomberg / Getty Images
Egy híres New York-i múzeum önkéntese lett.

A japán császár unokája, Mako hercegnő ősszel hozzáment egyetemi szerelméhez, a polgári származású Komuro Keihez – így a távol-keleti szigetország törvényei értelmében elvesztette a rangját. Mivel a japán közvéleményt nagyon megosztotta a hercegnő döntése, a pár úgy döntött, hogy New Yorkban kezdenek új életet.

Az Insider azt írja, hogy az egykori hercegnő már testhezálló munkát is talált magának: a város egyik legnevesebb múzeumának, a Metropolitan Művészeti Múzeumnak az egyik japán műveszetet bemutató kiállításának összeállításában működhet közre. Mondjuk, fizetést azt nem kap érte.

A Japan Times szerint Mako a Met egyik japán tekercsfestményeket bemutató kiállításán dolgozik, amely Ippenről, a híres vándor szerzetesről szól, aki a Kamakura-korszakban bejárta Japánt. A lap egy Mako munkáját ismerő forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az egykori hercegnő nem áll a múzeum fizetési listáján.

Mako egyébként jól ismeri a művészetet és a kurátori munkát, mivel Tokió nemzetközi keresztény egyetemére járt, ahol művészet és kulturális örökség szakon szerzett diplomát. Az egykori hercegnő 2016-ban a Leicesteri Egyetemen mesterdiplomát is szerzett művészeti múzeum és galéria tanulmányokból.

Ezután a Tokiói Egyetem múzeumában dolgozott különleges kutatóként, miközben zsonglőrködött királyi kötelezettségeivel.

Mako – Fumihito japán trónörökös lánya – tavaly került a címlapokra, amikor lemondott minden címéről, és feleségül ment egyetemi szerelméhez, a közember Komuro Keihoz. A 2017-es eljegyzését követően évekig tartó nyilvános és médiavizsgálatokat kellett elviselnie, különösen azután, hogy a vőlegénye családjának anyagi helyzetét is elővették.

Szeptemberben Mako bejelentette, hogy visszautasítja azt a 451 millió forintnak megfelelő összeget, amelyre Komuroval való házasságkötés után jogosult lett volna.

A pár október 26-án házasodott össze, és két héttel később New Yorkba utazott, hogy új fejezetet kezdjenek közös életükben. Míg az egykori hercegnő a múzeumban dolgozik önkéntes alapon, férje arra készül, hogy New Yorkban praktizáljon ügyvédként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik