Belföld

Újabb öt gyanúsított a Cozma-ügyben

További öt személyt gyanúsít a rendőrség a Cozma-üggyel kapcsolatosan; a balatonvilágosi, balatonfőkajári, szalántai és keszüi lakosok szabadlábon védekezhetnek.

Az öt férfivel szemben csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt folytat eljárást a rendőrség. Ezzel már 23-ra emelkedett a Cozma-ügyben gyanúsítottak száma, közülük tízen védekezhetnek szabadlábon- mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Váradi Piroska.

Döntő többségük ellen garázdaság miatt folytatnak büntetőeljárást, másokat életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt vontak eljárás alá, míg társtettesként elkövetett emberöléssel három férfit gyanúsítanak – mondta a szóvivő. Közlése szerint a 23 gyanúsított közül jelenleg tizenhárman vannak előzetes letartóztatásban.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án egy szórakozóhelyi szóváltást követően gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársai közül – Zarko Sesum szerb és Ivan Pesic horvát válogatott kézilabdázó – életveszélyesen megsérült, mindkettőjüket meg kellett operálni, s hosszú ideig kórházi kezelésre szorultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik