Foci

Bogdán hosszabbított Angliában

A fiatal magyar kapus 2014 nyaráig kötelezte el magát a Bolton Wanderers együttesénél.

Erről a klub hivatalos honlapján, vezető hírként számolt be csütörtökön. A 23 éves Bogdán Ádám a Vasastól igazolt 2007-ben a szigetországi együtteshez, ahol két évre írt alá, azonban mivel elégedettek voltak vele, újabb két évvel megtoldották a szerződését.

2009 szeptemberében egy hónapig a harmadosztályban vitézkedő Crewe Alexandra csapatához került kölcsönbe, majd a Bolton felnőttcsapatában 2010 augusztusában debütált a Southampton elleni Ligakupa meccsen, gólt nem kapott, övéi nyertek 1-0-ra. Pár nappal később a Premier League-ben is ebmutatkozott, Jussi Jaaskelainen kapus kiállítása miatt a Birminghan City ellen állt be csereként, majd rutinos társa eltiltása miatt az Arsenal elleni bajnokin már kezdőként védte a Wanderers kapuját, majd az Aston Villa ellen is az ő nevével kezdődött a Bolton összeállítása.

Az U21-es válogatott kapus, akire Egervári Sándor harmadikszámú hálóőrként számít a felnőtt nemzeti tizenegynél az FA-kupában a York City, a Wigan (kétszer is) és a Fulham ellen is lehúzta a rolót, nagyban hozzájárulva, hogy csapata elődöntőbe jutott a sorozatban.

Bogdán Ádám szerződése júniusban ismét lejárt volna, azonban a Bolton nem teketóriázott sokat és máris egyezségre jutott honfitársunkkal, akit nagy becsben tartanak a klubnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik