Belföld

Prostitúcióra kényszerítette a nőket egy család

police.hu
police.hu

Emberkereskedelem miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda T. Tímea és társai ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves szegedi nő és 26 éves lánya, M. Valéria magyar nőket vett rá arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek Szegeden, Budapesten és alkalmanként nagyobb vidéki városokban.

A prostitúciós tevékenység végzéséhez lakásokat béreltek és megszervezték az utazásukat. A kiszolgáltatott helyzetbe került nőknek meghatározták, hogy hol fogadják az ügyfeleket és a minimális napi bevétel összegét is. Az így megszerzett illegális jövedelmük jelentős részét pedig elvették tőlük.

A bűncselekmény elkövetésében segédkezett az asszony fia, M. Richárd is, aki a gyanú szerint tavaly augusztusa előtt a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket azért, hogy a hatóságok elől elrejtse, kriptovalutába fektette be.

A KR NNI nyomozói egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden kedd hajnalban. Ezek során több mint egymillió forintot, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le.

A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy húszmillió forint értékben és egy 26 millió Ft értékű lakást is. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során zár alá vették az ingatlant, a járműveket pedig lefoglalták.

A KR NNI nyomozói T. Tímeát és M. Valériát őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. M. Richárdot pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik