Belföld

A határ felé tartottak a robbanószerrel

Egy sima közúti ellenőrzés keretében állították meg azt az autót, amely több zsák robbanó- és lőszerrel megrakva haladt a letenyei határ felé. Volt a kocsiban, amit a tűzszerészek sem mertek szállítani.

Őrizetbe vették a rendőrök azt a két olasz férfit, akik több zsák robbanószerrel, töltényhüvellyel és lőszerrel autóztak a letenyei határ felé. Mint azt Csizmazia Péter, a Zala Megye Rendőr-főkapitányság szóvivője az FN.hu-nak elmondta, a vámosok csütörtök este egy közúti ellenőrzés során bukkantak a robbanásveszélyes autóra az M70-es út tornyiszentmiklósi kihajtójánál, a határ felé vezető oldalon.

A robbantás nyomai (Fotó: MTI)

A robbantás nyomai (Fotó: MTI)

Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség szóvivője az FN.hu-nak megerősítette, hogy egy rutinellenőrzés során bukkantak a pénzügyőr-járőrök a kocsira, melynek leginkább az olasz rendszáma lehetett gyanús, ugyanis gyakori, hogy védett madarakat próbálnak csempészni Olaszországba.

Az intézkedést a továbbiakban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság átvette. Az autóban lévő tárgyakat lefoglalták, és értesítették a Készenléti Rendőrség tűzszerészszolgálatát. A lefoglalt anyagok közül azokat, amelyeket a szakértők nem szállíthatónak minősítettek, az esti órákban a letenyei határátkelő közelében, egy mezőgazdasági területen megsemmisítették, míg a többit szakértői vizsgálatra szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon a két olasz állampolgárságú férfival szemben, őrizetbe vételük mellett, visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel, illetve visszaélés robbanóanyaggal bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Lapunk úgy tudja, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre nem veszi át az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik