Belföld

Csécsei: nem volt csalás a Corvin-projektben

Nem történt semmiféle csalás a Corvin-projekt kivitelezése során, az semmilyen veszteséget nem okozott a kerületnek - közölte Csécsei Béla Budapest VIII. kerületének volt polgármestere, miután a Népszabadság csütörtöki számában az jelent meg: eddig legalább hárommilliárdos kárt okozott az önkormányzatnak a beruházás.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt mondta: hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség a Corvin-projekttel kapcsolatban. A szóvivő megerősítette a Népszabadság értesülését a nyomozás tényéről. Hozzátette: a rendőrök tanúkat hallgatnak ki az ügyben, és folyik az iratok beszerzése.

A volt polgármester szerint azonban az önkormányzat és a kivitelező Rév8 Zrt. “határozott érdekérvényesítésének köszönhetően még további, milliárdos fejlesztéseket sikerült elérnünk”.

Alaptalan vádaskodás

Csécsei Béla azt írta: “megdöbbent és felháborít, hogy egy választási kampány ilyen alaptalan vádaskodásokhoz vezet. Ilyen korábban nem volt jellemző a kerületre”. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a RÉV8 Zrt.-nél a Corvin sétánnyal kapcsolatban külön nyilvános információs iroda áll minden érdeklődő, újságíró rendelkezésére.

“Minden alapot nélkülöz az a rossz szándékú feltételezés, hogy a Rév8 Zrt. működését célzó vizsgálódás kapcsolatba hozható a polgármesteri tisztségemről való lemondásommal” – tette hozzá.

A Rév8 Zrt.csütörtöki közleménye szerint Józsefváros a beruházó 1,6 milliárd forintos többletvállalásának eredményeként jelentős többletbevételhez jutott. A projekt szerződései nyilvánosak, a cikk írója azonban nem kereste fel az információs központot, nem nézte át a szerződéseket, így a lap információi “egyoldalúak és valótlanok” az áfa-csalásra vonatkozóan is – írták. Hozzátették, hogy a Corvin sétány befektetőjét, a Corvin Zrt.-t az önkormányzat 2002-es kétfordulós, nyílt, nemzetközi pályázatán választották ki.

Milliárdos átvállalás

A Rév8 Zrt. szerint a cégükkel folytatott tárgyalások eredményeképpen a Corvin Zrt. eredeti vállalásain felül milliárdos nagyságrendben vállalt át közfeladatokat. Véleményük szerint “az áfa-csalás vádja is abszurd”, mert a telekalakítás után a közterületeket térítésmentesen visszaadják az önkormányzatnak, így ezek után nem kell áfát fizetni.

A Rév8 Zrt. azt írta: értetlenül áll Hárs Gábor szocialista politikus Népszabadságban közzétett vádjai előtt, mivel a Corvin sétány adásvételét az MSZP VIII. kerületi képviselői a részletek ismeretében minden esetben megszavazták. Hárs Gábor a lap értesülései szerint “feljelentésnek beillő bejelentést tett” a Rév8 Zrt. gazdálkodása miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik