Belföld

MSZP-s funkcióiról is lemond a lebukott ózdi polgármester

Még október 26-án lemondott az ózdi polgármester az országos választmányi tagságáról, a helyi elnökhelyettesi funkciójáról és elnökségi tagságáról - mondta Boda István, az MSZP ózdi szervezetének elnöke.

Az elnök kronológiai sorrendben idézte fel azokat az eseményeket, amelyek odáig vezettek, hogy megvonták a politikai bizalmat Benedek Mihálytól, Ózd polgármesterétől.

Mint mondta, egy névtelen levél indította el a folyamatot, amely után bebizonyosodott, hogy a polgármester nem rendelkezik – az önéletrajzában említett – érettségi bizonyítvánnyal. A jegyzővel személyesen, egyeztetés nélkül állapodott meg jutalmazásáról. Eszerint a korábban fegyelmi alatt álló jegyzőnek jutalom címén 20 millió forintot (járulékokkal együtt 26,4 millió forintot) fizettetett ki. Az összeg nagyságáról nem tájékoztatta a balközép képviselőcsoportot.

Kitért arra is, hogy a polgármesternek komoly egészségi – szívproblémája – van.

Tóth István, Ózd szocialista országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, nem pejoratív értelemben, – tehát nem a polgármester előző foglalkozására utalva -, de azt kell mondja: “az ózdi buszjárat belement az árokba, a sofőr nagyot hibázott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik