Belföld

Szécsi most az MDF-be igazolt

Az MDF színeiben indul a 2010-es országgyűlési választásokon Szécsi Gábor volt kecskeméti polgármester. A politikus a Fidesz színeiben vezette a várost, most az SZDSZ tagja.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) tárt karokkal vár minden magyar demokratát, aki egyetért a párt őszinte és szakszerű konzervatív politikájával – mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken. Sok demokrata vált “hontalanná”, politikai menekültté az elmúlt években, mert ragaszkodott az elveihez, és nem asszisztált a “populisták rombolásához” – tette hozzá.

Az MDF elnöke a sajtótájékoztatón bemutatta Szécsi Gábort, aki 1998 és 2006 között nyolc éven keresztül volt Kecskemét polgármestere, és bejelentette, hogy a politikus 2010-ben országgyűlési képviselőjelöltként indul az MDF színeiben.

Szécsi Gábor elmondta: az MDF 2004 óta olyan világos programot képvisel, ami integráló erő lehet ma a magyar politikában. Az MDF olyan politikai magatartást, viselkedéskultúrát közvetít, melynek lényege a felelősségteljes, higgadt gondolkodás és kommunikálás – vélte.

Még SZDSZ-tag

Szécsi Gábor bejelentette: kilép az SZDSZ-ből, szándékát már bejelentette Retkes Attila pártelnöknek, és a jövő héten le is zárulhat a procedúra. A politikus közölte: lehetséges, hogy a jövőben belép az MDF-be.

Az SZDSZ akkor is támogatni fogja Szécsi Gábort, ha MDF-es képviselőjelöltként indul el Kecskeméten a jövő évi országgyűlési választásokon – mondta a távirati irodának nyilatkozva Retkes Attila, aki maga is kívánatosnak tartja a liberális-konzervatív összefogást.

Szécsi Gábor korábban a Fidesz tagja is volt, 2004-ben lépett ki a pártból, az SZDSZ-be pedig 2006-ban lépett be. A 2006-os önkormányzati választásokon az MSZP-SZDSZ színeiben indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik