Belföld

MSZP: Répássy tisztítsa meg a szemüvegét

A kormányszóvivő szerint a Fidesz néz, de nem lát. Szollár Domokos azt javasolta Répássy Róbertnek (Fidesz), hogy tisztítsa meg a szemüvegét. A kormányszóvivő arra reagált így, hogy a Fidesz óriásplakátot helyezett ki a budapesti Nyugati téren, amelyekkel azt üzeni: a munkanélküliség a kormány kudarca.

A táblát bemutató pénteki helyszíni sajtótájékoztatón Répássy Róbert, a Fidesz parlamenti képviselője kifejtette: a 13 éves csúcsot megdöntő, 10,3 százalékos munkanélküliség azt bizonyítja, hogy a Bajnai Gordon vezette MSZP-kormány nem kezeli, hanem tovább mélyíti a válságot. Ha minden így folytatódik, akkor hamarosan gazdasági vészhelyzet áll elő Magyarországon, és újabb tíz- és százezrek munkahelye kerülhet veszélybe – vélekedett.

Szollár Domokos hangsúlyozta: a munkahelyek a gazdasági válság miatt szűnnek meg világszerte, így Magyarországon is. Mint mondta, a válságkezelő kormány feladata, hogy ennek a hatásait mérsékelje, illetve megteremtse annak a feltételeit, hogy a válság után itt, Magyarországon jöjjenek létre új munkahelyek. Hozzátette: ennek érdekében a kormány 67 milliárd forintot biztosít a munkahelyek megőrzésére és eddig több 70 ezer munkahelyet sikerült is megtartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik