Belföld

Beperli az MTV-t a saját felügyelőszerve

Beperli a Magyar Televíziót (MTV) a közmédiumot felügyelő közalapítvány - döntött a kuratóriumi elnökség. A testületet vezető Czeglédi László szerint annak kimondását kérik, hogy törvényellenes, így pedig semmis a nagyobbik köztelevízió több nagy értékű szerződése.

A polgári perben annak megállapítását kérik, hogy a Csináljuk a fesztivált és Az Örökös szerződése meghaladja azt a háromszázmillió forintos értékhatárt, amely felett a médiatörvény szerint a kuratóriumi elnökségnek jóvá kellene hagynia a megállapodást. Ha az ügy „meghaladja a polgári per kereteit, akkor nyilvánvalóan tovább kell lépni” – mondta Czeglédi László, aki sem arról nem kívánt nyilatkozni, hogy ez büntetőfeljelentés megtételét jelenti-e, sem azt nem tudta felidézni, hogy Rudi Zoltán elnök vagy a mandátuma lejárta után hivatalba lépett Medveczky Balázs ügyvezető idején köttettek e szerződések.

A bíróság elé vitt kontraktusokat „nem a mostani tévévezetés alatt kötötték” – közölte Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese, aki megemlítette: az ülésen nem kapott többséget az a felvetés, hogy büntető feljelentést tegyenek az ügyben. Mindkettejük tájékoztatása szerint a jövő szerdai ülésen folytatják annak a kezdeményezésnek a megvitatását, hogy – az MTV Zrt. alapító okiratának módosításával – teremtsék meg a lehetőséget arra, hogy vissza lehessen hívni tisztségéből a közmédium ügyvezetőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik