Szórakozás

Sminkben, műkörmökkel vakol a 18 éves kőműves, kikészíti a férfiakat

Egyesek szerint több vakolatot pakol magára, mint a falra. Munkáját eddig még senki sem kritizálta.

Hannah Uddint folyamatosan kritizálják a férfiak, mert szerintük a 18 éves nő rossz szakmát választott – írja a The Sun.

A nő kőművesként dolgozik építkezéseken, ráadásul 2,5 centinél is hosszabb műkörme van, amivel kiverte a biztosítékot az ellenkező nemnél.

Már a tanfolyamon – ahol az egyetlen nő volt – is megtalálták, egyesek azért támadták, mert szerintük elvonja a figyelmet a munkáról, mások szerint egész egyszerűen egy nőnek nincs helye a szakmában, csak a „helyet foglalja”. Ma már azt is megkapja, hogy több vakolatot pakol magára, mint a falra.

Uddint már 12 éves korában elvitte édesapja egy építkezésre, azóta tudja, hogy ezen a területen akar dolgozni. Az első műkörmeit csak ezután, 13 évesen csináltatta. A támadások nem tántorítják el, inkább abban reménykedik, hogy más nőket is ösztönözni fog arra, hogy az építőiparban dolgozzanak.

 Csak azért, mert sminkelek, és hosszú körmeim vannak, még csinálhatom azt, amit szeretek

– mondja egy TikTokra feltöltött videóban, amelyben elárulta, hogy azért néha vannak kisebb balesetek: egyszer például letört a körme, amikor arrébb rakott egy gipszzsákot.

 A videó óta több üzenetet kaptam az Instagramon és a TikTokon, az emberek arról érdeklődnek, hogy hogyan kerültem az építőiparba. A hozzászólások többsége kedves és pozitív volt, ez nagy lökést adott a folytatáshoz. Jó volt látni, hogy más lányok is elgondolkoztak, kipróbálják magukat a szakmában, miután látták a videómat

– mondta.

Uddin szerint a legtöbb negatív megjegyzés az előítéletek miatt van.

Sok férfi végzi ezt a munkát, és némelyikük számára nem normális, ha egy nő is itt helyezkedik el. Azt hiszem, ez kicsit bántja az egójukat is.

– mondta Uddin, aki hangsúlyozta, hogy nem fog változtatni a külsején és a szakmát sem hagyja ott egy ideig, de később szeretne mással is foglalkozni, például ingatlanközvetítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik