Szórakozás

Több mint 17 millió dollárt keresett a TikTokon Charli D’Amelio

Gotham / GC Images / Getty Images
Gotham / GC Images / Getty Images
Testvérével közösen több mint 27 millió dollárra rúgott a tavalyi bevételük.

A TikTokról sokaknak még mindig csak táncolós-tátogós videók jutnak ugranak be, pedig az utóbbi években a platform a világ legnagyobb közösségi oldalainak egyikévé nőtte ki magát. Nem csak vicces tartalmakat láthat itt az ember, de sokan használják a felületet arra, hogy komoly témákat pedzegessenek, esetleg segítséget kérjenek másoktól.

Kapcsolódó
A TikToknak is köszönheti a Pókember, hogy letarolta a mozikat
Az idétlen kihívásoktól és tátogó tiniktől hemzsegő TikTokra lehet legyinteni, azt viszont egyre kevésbé lehet elvitatni, hogy nagyon komoly marketingereje van.

A platform felhasználóinak száma a karantén idején robbanásszerűen megnőtt, ez pedig meglátszik a tiktokkerek virtuális pénztárcáján is. A Forbes magazin listája szerint a D’Amelio nővérek jócskán meghúzták a tavalyi évet, bevételük meghaladta a 27 millió dollárt.

@dixiedamelio @charlidamelio ♬ ENVY ME - 👜🪐🤎✨

A 17 éves Charli D’Amelio a TikTok koronázatlan királynője lett testvérével karöltve. A fiatalabbik nővér 17 millió dollárral lett gazdagabb 2021-ben, míg a 20 éves Dixie D’Amelio tevékenysége 10 millió dollárt hozott a konyhára. Őket követte szorosan Addison Rae a maga 8.5 millió dollárjával, a dobogó negyedik helyére Bella Poarch és Josh Richards került ötmillióval, az ötödik helyet pedig Kris Collins és Avani Gregg foglalta el 4.75 millió dollárral.

Fontos hozzátenni, hogy a ma leggazdagabbnak számító TikTok-tinik már a pandémia berobbanása előtt is igencsak népszerűek voltak a platformon, bevételeiknek pedig csaknem a fele reklámokból tevődik össze, népes közönségüknek köszönhetően ugyanis előszeretettel keresik fel őket különböző márkák együttműködés céljából. A D’Amelio nővérek emellett saját műsorokat kaptak, Charli létrehozott egy ruhamárkát, Dixie pedig zenei pályán erősítette meg a helyét. Hasonló a helyzet Bella Poarch-csal is, akinek tavaly több saját száma is debütált. Josh Richardsnak saját podcastműsora van, emellett vállalkozóként és befektetőként is tevékenykedik. Kris Collins sem csak humoros tartalmat gyárt, szakmája szerint művész, rajzokat készít. Avani Gregg pedig nem csak a vásznon, hanem arcokon is alkot, ő sminkművész és színész is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik