Sport

Az FIA meglépte, amit a Mercedes annyira szeretett volna?

Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Beszámoltunk róla, hogy az idei Forma-1-es világbajnoki címet az utolsó futam utolsó körében elveszítő Lewis Hamilton egyelőre hallgatásba burkolózott, és hogy közszájon forog egy olyan teória, miszerint a Mercedes azért vonta vissza az Abu-Dzabi Nagydíj utáni fellebbezését, mert háttéralkut kötött a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

Kapcsolódó
Hamilton azért szívódott fel, mert azt várja, hogy leváltsák a sokat kritizált versenyigazgatót?
Egyes források szerint a Mercedes azért vonta vissza az utolsó futamot követő fellebbezését, mert háttéralkut kötött az FIA-vel.

A Mercedes feltétele állítólag az volt, hogy Michael Masi versenyigazgató és Nikolasz Tombazisz technikai igazgató is távozzon a posztjáról, és az FIA szervezeti felépítését bemutató friss ábrán egyikük neve sem szerepel.

Az M4 Sport azt írja, az együléses kategóriában csak a motorsportért felelős főtitkár, Peter Bayer nevét olvasni abban a rubrikában, ahol tavaly még Masi és Tombazisz volt feltüntetve, ami nem jelent egyet azzal, hogy őket valóban lefokoztak, de jó táptalajt ad a találgatásoknak.

Ami viszont biztos, hogy az FIA szerdán bejelentette, megkezdte az utolsó futamon történtek kivizsgálását, úgyhogy a Mercedes ebben a tekintetben elérte a célját, hiszen újra téma az Abu-Dzabi Nagydíj.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik