Belföld

Márki-Zay: Orbán Graztól Marbelláig bármelyik magánklinikán kezeltetheti magát, ám a magyarok többsége ezt nem engedheti meg

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Miután tegnap Márki-Zay Péter elővett a magyar közéletben egy régóta keringő, ám soha semmivel alá nem támasztott elméletet Orbán Viktor grazi magánklinikai gyógyulásáról, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a mai napon is szánt időt a téma továbbfejtésének.

Mai posztjában mindenekelőtt leszögezi: Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. „Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.”

Ezt követően úgy folytatja, hogy a „magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban ő a fideszes kiváltságosok vezetőjeként megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig, ahogy azt is, hogy magánrepülővel focimeccsekre járjon, illetve gyermekeit olyan méregdrága nyugati elitiskolákba járassa, amit hivatalos adózott jövedelméből aligha engedhetne meg magának.”

Márki-Zay leszögezi: kormányváltás után mindenki számára ingyenesen kell biztosítani a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz. Posztjában továbbá leszögezi: a Fidesz tudatosan tette tönkre a magyar közegészségügyet, hogy Mészáros biztosítójával Tiborcz ingatlanjaiban a fideszes oligarchák gazdagodjanak az egészségügyön is. „Miközben a kiváltságos kevesek külföldi magánklinikákon kezeltetik magukat, évente tízezrek halnak meg megelőzhető betegségekben és sokaknak csak a magánegészségügy jelenti a gyógyulás esélyét súlyos anyagi terhek árán.”

Megkerestük a kijelentésekkel kapcsolatban a Fidesz sajtóosztályát, eddig azonban nem érkezett reakció a kormánypárttól.

Kapcsolódó
„Látszott rajta, hogy felfelé néz” – Márki-Zay Péter a kakukktojás, aki elkapná Orbánt
Volt SZDSZ-szimpatizáns, majd a KDNP-re és az LMP-re is szavazott. Tizennégy éve kanadai állampolgár is, és 2014-ben majdnem alakított egy pártot. Márki-Zay Péter hosszú útja a miniszterelnök-jelöltségig. Portré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik