Foci

Kikapott, de döntős az Internacional

Az Internacional idegenben lőtt góllal jutott Libertadores-kupa döntőjébe.

Az Internacional 2-1-re ugyan kikapott csütörtökön a szintén brazil Sao Paulo vendégeként, de idegenben lőtt góllal így is bejutott a Libertadores-kupa döntőjébe.

A hazaiak a 30. percben Renan kapus hibája nyomán szerezték a meg a vezetést. A hálóőr egy beívelést követően ügyetlenül ért labdához, amelyet Alex Silva fejelt közelről a hálóba.

A második félidő elején D’Alessandro szabadrúgása után Alecsandro sarokkal egyenlített, és ez a gól döntőt ért az Internacionalnak, annak ellenére, hogy a túloldalon Oliveira is betalált.

Az Inter idegenben lőtt góllal jutott a fináléba, az ellenfele a mexikói Guadalajara lesz.

“Boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a döntőbe, a mai eredmény miatt azonban okkal lehetek bosszús, hiszen nem érdemeltünk vereséget” – nyilatkozta Celso Roth, az Internacional vezetőedzője, aki júniusban Jorge Fossati helyét foglalta el a kispadon.

Az uruguayi Fossatit annak ellenére rúgták ki a klubvezetők, hogy csapata négy közé jutott a Libertadores-kupában. A gárda – immáron Celso Roth irányítása mellett – története során másodszor nyerheti meg a legrangosabb dél-amerikai klubtrófeáért.

Copa Libertadores, elődöntő, visszavágó:
Sao Paulo (brazil)-Internacional (brazil) 2-1
Gól:
Silva (30.), Oliveira (54.), ill. Alecsandro (52.)
Kiállítva: Tinga (79., Internacional)
Továbbjutott: Internacional, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik