Gazdaság

Újabb százmilliós hitelt vesz fel az RFV

Összesen 200 millió forint keretösszegű hitelszerződést írt alá az RFV Nyrt. tulajdonában lévő RFV ESCO Kft. és az FHB bank.

A nyolc év futamidejű hitelt a társaság az érdi önkormányzat négy közintézményében vállalat mintegy 267 millió forintos költségű fűtéskorszerűsítési beruházásához használja fel. Az RFV ESCO a fejlesztést az önkormányzattal 15 évre kötött hőszolgáltatási szerződés keretében valósítja meg.

A közlemény megjegyzi, hogy az FHB Bankkal tovább bővült az RFV jövőbeni projektjeinek banki finanszírozási köre. Az RFV februárban jelentette be, hogy 730 millió forint hitelt vesz fel a Takarékbank Zrt.-től. A hitelszerződést várhatóan márciusban kötik meg a felek.

A tőzsdén is jegyzett RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. leányvállalata, az RFV ESCO (ESCO – energy saving company) az energia költségének megtakarításából megtérülő átszervezéseket végez, amit saját beruházásban valósít meg. A szerződés szerint a cég a beruházást követően az energiarendszert hosszú futamidőn keresztül karbantartja és üzemelteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik