Gazdaság

Megismétlik a tárnoki vasúttendert

Új közbeszerzést ír ki a Budapest Kelenföld és Tárnok közötti vasútvonal átépítésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A közbeszerzési pályázat megismétlésére azért van szükség, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) érvénytelennek nyilvánította a nyertesnek hirdetett S-D Konzorcium ajánlatát. A beruházás magában foglalja a Kelenföldi pályaudvar átépítését, valamint a 4-es metróval történő összekapcsolását is.

A Budapest Kelenföld és Tárnok közötti vasútvonal átépítésére kiírt közbeszerzésben 2010. január 25-én hirdetett eredményt a NIF, a nyertes a legelőnyösebb érvényes ajánlatot benyújtó S-D Konzorcium lett, 26,9 milliárd forintos nettó ajánlati árral.

Az EURO-HÍD-WIWA Konzorcium tagjai ugyanakkor jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A döntőbizottság nem változtatta meg a konzorcium ajánlatának érvénytelenségéről szóló NIF-döntést, ám érvénytelennek nyilvánította a nyertesnek hirdetett konzorcium ajánlatát, és az infrastruktúra fejlesztőt ötmillió forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

A közbeszerzésre eredetileg öt ajánlat érkezett, amelyből kettőt már korábban érvénytelennek nyilvánítottak. A fennmaradó ajánlatok közül a határozat alapján további kettő minősül érvénytelennek. A hatályos Közbeszerzési Törvény szerint eredménytelen az eljárás, ha csak egyetlen érvényes ajánlat van, így új közbeszerzést kell kiírni .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik