Belföld

Elcsípték a kocsmarablót

A gyanúsított a tetteit azzal indokolta, hogy más bűncselekmények miatt már úgyis hamarosan börtönbe kell vonulnia, s így próbált pénzt gyűjteni a nehezebb időszakra - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Elfogták azt a 26 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban összesen hat szentesi kocsmába és egy vegyesboltba tört be. A hatszorosan büntetett férfi a gyanú szerint tavaly decemberben egy hét leforgása alatt háromszor is feltörte ugyanazt a kocsmát, ahonnan 250 ezer forint értékben vitt el készpénzt, illetve dohányárut – mondta Szenti Szabolcs,a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szilveszter után a gyanúsított néhány nap alatt négy sörözőben „járt”, ahonnan 400 ezer forintnyi készpénzt tulajdonított el a kasszákból, valamint a játékgépekből. Február 7-én is betört egy vendéglátó-helyiségbe, ahonnan a készpénz mellett ezúttal egy üveg röviditalt is magával vitt. Utolsó alkalommal, március 14-én egy vegyesboltba tört be a férfi, ahonnan dohányáruval, édességgel és piperecikkekkel távozott, körülbelül 250 ezer forint kárt okozva.

A gyanúsított meghallgatása során a bűncselekményeket elismerte, tettének oka elmondása szerint az volt, hogy a közeljövőben börtönbe kell vonulnia, s erre próbált meg ilyen módon pénzt gyűjteni. A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartoztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik