Közélet

Több mint hatszázszor adott el narkót a nagykátai tini

Egy közúti igazoltatás során forgatták ki a tizennyolc éves fiúnak a zsebeit a zsaruk. Kiderült, hogy tinédzsereknek szórt kábszert.

Kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán S. Csaba 18 éves szentmártonkátai lakos ellen. A srác utasként tartózkodott abban az autóban, amelyet a rendőrök szerdán este meszeltek le. A gépkocsiban négy fiatal utazott, akiknek a ruházatát a rendőrök az ellenőrzés során átvizsgálták.

S. Csabánál több átlátszó tasakot találtak, amelyekben fehér színű, por állagú anyag volt. Ezen kívül tablettákat, alufólia csíkokat és feltekert szívócsövet foglaltak le tőle. A jármű vezetőjénél és másik két utasánál a rendőrök további kábítószergyanús porokat és kristályos állagú anyagot találtak, amelyeket lefoglaltak.

20160610115501

A négy fiút előállították a Nagykátai Rendőrkapitányságra, ahol a 18 éves S. Csabát gyanúsítottként, társait pedig tanúként hallgatták ki a nyomozók. Az elsődleges nyomozási cselekmények során kiderült, hogy az elmúlt hónapokban az előállított személyek S. Csabától rendszeresen vásároltak kábítószernek minősülő anyagokat. A gyanúsított azonban nemcsak nekik, hanem további – köztük 18. életévüket be nem töltött – személyeknek közel hatszáz alkalommal adott el kábítószert.
S. Csabát a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának elrendelését.
police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik