Belföld

Vízibivalybőr táskát kapott Szili – költségvetéssel

Oszkó Péter a hagyományoknak megfelelően benyújtotta a költségvetést a parlamentnek - a válságkezelő kormány minisztereként először, s vélhetően utoljára.

Oszkó Péter pénzügyminiszter benyújtotta a parlamentnek a 2010-es költségvetés tervezetét pénteken.

A pénzügyminiszter a szokásoknak megfelelően a vízibivalybőr táskában hozta el a jövő évi büdzsé egy példányát, amelyet Szili Katalin házelnöknek adott át a Parlament épületében.

Jövőre a legfontosabb kiadáscsökkentő lépések között a közösségi közlekedés 40 milliárd, az önkormányzatok támogatása bruttó 120, nettó 85 milliárd, míg a fejezetek támogatása 140 milliárd forint megtakarítással szerepel.

Ezenkívül a lakossági energia támogatására 55 milliárddal szán kevesebbet a Pénzügyminisztérium, mint az idei terv, míg a lakástámogatásra 48 milliárd forinttal, a nyugdíjakra pedig 80 milliárddal fordítanának kevesebbet jövőre.

Így az ideihez képest az összes kiadás csökkentés 448 milliárd forint. A Pénzügyminisztérium pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy a költségvetés elsődleges többlete 197,4 milliárd forint, a GDP 0,8 százaléka lesz.

Térjen vissza később a nap folyamán az FN.hu címlapjára, és olvasson részleteket a költségvetés tervezetéről!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik