Hozzávalók 2 adaghoz:
Leves:
- 2 kisebb avokádó
- 3/4 kígyóuborka
- 1 szár angol zeller
- 1 lime facsart leve
- kisebb marék friss koriander
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál tamari a gluténmentes változathoz (ellenkező esetben szójaszósz)
- 1 bögre víz
Vegán kesudió-tejszín:
- 1 bögre natúr kesudió
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál almaecet
- 1 bögre víz
- 1/2 teáskanál só
Mind a leves, mind a vegán tejszín hozzávalóit alaposan turmixoljuk össze. Friss mentalevéllel tovább bolondíthatjuk.
Jó étvágyat!
(Forrás: http://foodmatters.tv/)