Ezt a finom levendulás-banános csokis sütit most nemcsak az ő, hanem minden olyan édesszájú – akár kezdő – konyhatündér figyelmébe ajánlom, akinek van 30 szabad perce (15 összekeverni + 15 megsütni) egy nem szokványos nassolnivaló elkészítésére.
Hozzávalók:
- 3/4 bögre zabpehelyliszt
- 2 evőkanál csicseriborsó-liszt (bár szinte ezt is egyre több helyen kapni, ha mégsem tudnánk beszerezni, akkor további 2 ek. zabpehelyliszt is megteszi)
- 1/2 bögre natúr kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 3 nagyobb, érett banán
- 1/3 bögre kókuszvirág-cukor (vagy nádcukor)
- 1 evőkanál levendulavirág
- (opcionális: 1 teáskanál vaníliakivonat)
A zabpehely-, illetve csicseriborsó lisztet, kakaót, sütőport és szódabikarbónát keverjük össze egy nagyobb tálban, míg egy másik edényben konyhai botmixerrel dolgozzuk össze a banánt, a kókuszvirág-cukrot, levendulát (és opcionálisan a vaníliát).
Ezután adjuk hozzá a banános mixet a lisztes keverékhez, és a botmixer segítségével keverjük csomómentesre.
Végül öntsük a masszát egy zsiradékkal kikent (kókuszolajat használtam) tepsibe vagy őzgerinc-formába, majd a 200-220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15-18 percig süssük finom omlósra (egy fogpiszkáló segítségével könnyen ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkálóhoz, emelhetjük is ki a sütőből).
Szép hetet mindenkinek!
(Forrás: http://www.alittlebaker.com/)