Nos, az édesszájú “szakácsnőn” (és az egyik gyengéjén, a pörkölt kakaóbabon) kívül például
Ahogy korábban írtam, megéri egyszer időt szánni az univerzális alapanyagot rejtő mini üvegcse beszerzésére, mert az utána elég sokáig kitart, alig kell belőle 1-2 csepp a desszertek megbolondításához. Bár én mostanában egyszer-egyszer forró kakaóba is szoktam tenni egy cseppet, irtó izgalmas lesz tőle.
Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehelyliszt
- 2 tk. sütőpor
- ⅔ bögre kókuszvirág-cukor
- 1 érett banán
- ½- ¾ bögre növényi tej
- ⅓ bögre friss mentalevél
- borsmenta-kivonat
- tört kakaóbab a tetejére
Turmixoljuk össze a banánt, a kókuszvirág-cukrot, a tejet, a mentaleveleket és a mentakivonatot, egy nagyobb edényben pedig keverjük össze a lisztet és a sütőport. A mentás-banános turmixot öntsük a lisztes keverékhez, majd egy botmixerrel az egészet keverjük csomómentesre. Ha túl hígnak tűnik a keverék, esetleg várjunk 5 percet, amíg a zabliszt megszívja magát.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzünk evőkanálnyi adagokat a tésztából, szórjuk meg a tört kakaóbabbal. A 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép barnára sül.