Valójában már a december végi szülinapom másnapján kijelöltem egy csinos kis üveget a konyhában, ahova napról napra, amikor eszembe jut, beledobálom a kis cetliket, amire csak egy-egy sorban, nagyon röviden felírom, hogy aznap milyen jó dolog történt velem. Narcisztikus hozzáállás vagy sem, én általában a születésnapomon szoktam számot vetni az elmúlt egy évemről, és ha úgy tetszik „fogadalmakat” tenni, hogy mit szeretnék megvalósítani addigra, amire megint egy évvel idősebb leszek.
Az a tapasztalatom ugyanis, hogy
mintha az év bármelyik másik napja alkalmasabb lenne az effajta elköteleződésre, csak valahogy az új esztendő első napja nem ágyazza meg azt a kitartást, persze, tisztelet a kivételnek. Szóval úgy 10 napja kezd szépen alakulni a kis üveg, és jaj, alig várom, hogy majd az év végén egy pohár forralt bor vagy szülinapi pezsgő mellett bontogassam a papírokat és szemezgessek az élményekből.Annak, aki viszont a szilveszter este vagy úgy egyébként az elmúlt napok, hetek után egyelőre inkább alkoholmentes szívmelegítőkről olvasna, hadd ajánljam gyorsan figyelmébe az alábbi, elképesztően finom és különleges teát.
![Hibiszkusztea forralt boros fűszerezéssel 2 10354723_10207557099901819_2554872611549572064_n](http://24.hu/app/uploads/sites/12/2016/02/10354723_10207557099901819_2554872611549572064_n.jpg)
Hibiszkuszvirág az alapja (ez bármelyik gyógynövény-/bioboltban kapható), kevertem hozzá kardamomot, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, vörösáfonyát, borsot és azontúl, hogy kellemes, fűszeres forralt bor illat tölti most be a lakást (bárcsak át tudnám adni), az íze is nagyon izgalmas, egyáltalán nem kiált mézért vagy bármilyen édesítőszerért.
![Hibiszkusztea forralt boros fűszerezéssel 3 1538637_10207557100181826_3671731122891884227_n](http://24.hu/app/uploads/sites/12/2016/02/1538637_10207557100181826_3671731122891884227_n.jpg)
![Hibiszkusztea forralt boros fűszerezéssel 4 1173605_10207557100541835_8027327605443255562_n](http://24.hu/app/uploads/sites/12/2016/02/1173605_10207557100541835_8027327605443255562_n.jpg)
Hozzávalók:
- hibiszkuszvirág
- zöld kardamom
- fahéjdarabok
- szegfűszeg
- szárított gyömbér
- egész borsszemek
- aszalt vörösáfonya