Sport

„Gyenge vagy, inkább vonulj vissza” – Fury KO-val zárná le a Wilder elleni trilógiát

Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ahogy arra számítani lehetett: keményen beszólt és kiütéssel fenyegette meg a másikat Tyson Fury és Deontay Wilder szerdai hivatalos sajtótájékoztatóján, amelyet a felek hétvégi nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmeccsük előtt tartottak az összecsapás helyszínén, Las Vegasban.

A magyar idő szerint vasárnap hajnali mérkőzés tétje a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki öve. A riválisok ezúttal harmadszor találkoznak a szorítóban, és a brit Fury őrzi a vb-címet, miután második meccsükön, tavaly februárban kiütötte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult.

Gyenge ember vagy és kiütlek. Tégy magadnak egy szívességet és vonulj vissza. A karriered romokban hever

– mondta a harmadik csatát felvezető sajtótájékoztatón a 33 éves Fury, aki rikítóan színes öltönyben, a WBC övét a vállán lógatva sétált fel és alá az MGM Grand Garden színpadán.

A „Szemet szemért” orosz feliratú, vérvörös sportruhát viselő és végig ülve maradó Wilder ugyancsak kilátásba helyezte, hogy KO-val végez a nagyszájú cigánykirállyal.

Nincs mit bizonyítanom, eljött a megtorlás és büntetés ideje

– fogalmazott a két hét múlva 36 esztendős amerikai öklöző.

Fury profi karrierjében harminc győzelmet és egy döntetlent számlál, míg Wildernek 42 sikere mellett egy döntetlenje és egy veresége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik