Belföld

A Fidesz csak a parlamentben tárgyal

A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánykoalíció lovasberényi egyeztetésének helyszíne előtt. Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke azt kérte az ellenzéki politikustól, hogy menjen be vele az egyeztetésre, ott mondja el pártja álláspontját, az alelnök nem élt a lehetőséggel.

A sajtó nyilvánossága előtt lezajlott párbeszéd során Pelczné Gáll Ildikó azt mondta: a Fidesz egészségügyi programja elolvasható a párt választási programjában, és csak akkor van miről tárgyalniuk a koalícióval, ha az visszavonja eddigi rossz döntéseit.

Gál J. Zoltán erre úgy reagált: sokadszorra hallják, hogy a Fidesz mivel nem ért egyet, de “a lovasberényi kerítésnél, brüsszeli folyosókon, vagy a Kossuth tér előtti parkolóban” nem lehet modernizálni az országot.

A Fidesz alelnöke végül nem ment be a koalíciós egyeztetésre, hanem azt mondta: az egészségügy átalakítására országgyűlési javaslatot terjesztenek elő, mert ennek a vitának a parlamentben a helye. Mint hozzátette: nyitottak a pártok közötti egyeztetésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik