Belföld

Tomcat letartóztatásban

A kiemelt ügyek osztálya nyomoz a zavargások során közismertté vált férfi ellen.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007. május 11. napján elrendelte Polgár Tamás előzetes letartóztatását, aki ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály II. Kiemelt Ügyek Osztálya közveszélyokozás előkészülete bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Bíróság. Az előzetes letartóztatásról szóló végzés nem jogerős.

A rendőrség kedden este vett őrizetbe három személyt. Egy névtelen telefonbejelentés alapján jutottak el a nyomozók a XXI. kerületi Nap utca egyik panelházának lakásába, ahol robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak.

A szakértői vélemény alapján a keverékek bármikor begyulladhattak, berobbanhattak volna, vagyis alkalmasak voltak a közveszély okozására, ezért közveszélyokozás előkészülete miatt őrizetbe vették a lakásban tartózkodó 21 éves férfit és egy 48 éves nőt, valamint a lakásból a rendőrök érkezésekor éppen távozó, az interneten Tomcat néven publikáló férfit.

A lakásban tartott házkutatás során egy utazóbőröndben csontokat is találtak. Jármy Tibor az MTI érdeklődésére csütörtökön ezzel kapcsolatban elmondta: az orvos szakértő véleménye alapján a megtalált közel 200 csont – lábszárcsontok és bordacsontok – 30-40 embertől származhatnak.

A szakértő véleménye szerint biztos, hogy a csontok nem a közelmúltban elhunytaktól származnak – tette hozzá. A szóvivő hozzátette: “önmagában legfeljebb csak bizarr, hogy valaki emberi csontokat tart” otthon, de nem büntetendő. A rendőrség azonban azt vizsgálja, hogyan kerülhettek a lakásba a csontok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik