Sport

Tripláztak a bajnokok

Az óriás-műlesiklás után szlalomban és összetettben is Miklós Edit, valamint Farkas Norbert diadalmaskodott az alpesi sízők országos bajnokságán.

Az ausztriai Innerkremsben rendezett bajnokság keddi versenynapján a szlalom versenyt bonyolították le.  Farkas Norbert három másodperccel utasította maga mögé az ifjúsági világbajnok Kékesi Mártont. A harmadik helyen Marosi Attila végzett.

A legtechnikásabb szakág női versenyében Miklós Edit óriási különbséggel, majd’ 15 másodperccel utasította maga mögé Hellner Szelinát és a harmadik Hellner Donátát. Mindkét győztes az összetett aranyérmet is megszerezte.

Farkas Norbert győzelmének értékét növeli, hogy nem teljesen egészségesen versenyzett. „Reggel egy-két menetet próbálgattam az edzőpályán, hátha végig tudok menni a pályán rögzítőkötés nélkül, de sajnos nem ment. Fájt a kezem, szlalomban pedig ütnek a kapuk… Így aztán előkerült a szigetelőszalag, a botot rögzítettük a kezemhez, de az első menetre nem sikerült tökéletesen a mű. Lötyögött a bot a kezemben…” – mondta a közelmúltban kézműtéten átesett síző.
Farkas Norbert legközelebb a cseh nemzetközi bajnokságon indul, ami FIS-pontszerző viadal is egyben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik